Gegrilleerde zalm met kerrie-tomatensaus

4
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Bak hierin de stukjes ui op een laag vuur in 3 minuten glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak het een halve minuut mee. Voeg de gezeefde tomaten toe, breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes pruttelen. Meng 2 eetlepels zure room met de maïzena en roer tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de rest van de zure room toe. Roer het zure roommengsel door de saus en laat de saus nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bieslook toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Spoel ondertussen de moten zalm af onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de zalmmoten met 1 eetlepel citroensap, bestrijk ze met een beetje slaolie en leg ze op het rooster van de grill. Schuif het rooster onder de hete grill en laat de zalmmoten aan beide kanten bruin en gaar worden (ongeveer 10 minuten). Leg de zalmmoten op warme borden en schep de saus erover. Lekker met rijst en roergebakken courgette.

Gegrilleerde zalm met kerrie-tomatensaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilleerde kipfilet a la diable
0 min
Bekijk recept
Gegrilleerde Geitenkaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilleerde Geitenkaas
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilleerde Tussenrib Met Peultjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept