Gemarineerde ansjovis

4
35 min of meer -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de visjes kort onder koud stromend water. Houd de vis tussen duim en wijsvinger net onder de kop in één hand vast. Trek met je andere hand de graat in een keer uit het visje, van boven naar beneden. Je haalt de graat tussen de twee fi lets uit. Verwijder de rugvin. Spoel de visjes opnieuw even af en leg ze op een laag keukenpapier.
  • 2 Schenk met je duim op de opening van de fl es een beetje olijfolie op een groot bord. Strooi er zout en pul biber over. Rasp de helft van de citroen erboven. Leg de ansjovisfi lets naast elkaar op het bord.
  • 3 Bestrooi de vis met wat zout, pul biber, peterselie en schenk er opnieuw uit de fl es royaal olijfolie overheen. Rasp de resterende citroenschil erboven, halveer de citroen en knijp een halve citroen over de visjes uit. Dek het bord af met vershoudfolie en laat de ansjovis minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Lekker op warm geroosterd brood. TIP Heeft de visboer op de markt ze niet? Dan heeft een goede Turkse of Marokkaanse winkel vaak verse ansjovis in huis.

Gemarineerde ansjovis is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept