1 Spoel de visjes kort onder koud stromend water. Houd de vis tussen duim en wijsvinger net onder de kop in één hand vast. Trek met je andere hand de graat in een keer uit het visje, van boven naar beneden. Je haalt de graat tussen de twee fi lets uit. Verwijder de rugvin. Spoel de visjes opnieuw even af en leg ze op een laag keukenpapier.
2 Schenk met je duim op de opening van de fl es een beetje olijfolie op een groot bord. Strooi er zout en pul biber over. Rasp de helft van de citroen erboven. Leg de ansjovisfi lets naast elkaar op het bord.
3 Bestrooi de vis met wat zout, pul biber, peterselie en schenk er opnieuw uit de fl es royaal olijfolie overheen. Rasp de resterende citroenschil erboven, halveer de citroen en knijp een halve citroen over de visjes uit. Dek het bord af met vershoudfolie en laat de ansjovis minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Lekker op warm geroosterd brood. TIP Heeft de visboer op de markt ze niet? Dan heeft een goede Turkse of Marokkaanse winkel vaak verse ansjovis in huis.
Gemarineerde ansjovis is een recept van Visrecepten