Gepocheerde scholfilets met blote billetjes in het gras

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes. Kook de snijbonen in een laag kokend water met een snufje zout in ongeveer 6 minuten gaar. Meet 1 dl bouillon af voor de saus en breng de rest aan de kook. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de scholfilets in de pan met bouillon en laat ze in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar worden. Smelt 50 gram boter, voeg het citroensap en de suiker toe en laat het even bruisen. Voeg de rest van de bouillon toe en breng de jus aan de kook. Roer de mosterd erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de snijbonen af, voeg de witte bonen, de nootmuskaat en 25 gram boter toe en op een laag vuur zachtjes laten doorwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de "blote billetjes in het gras" over 4 grote borden. Haal de scholfilets voorzichtig (met een schuimspaan) uit de bouillon en leg ze op de groenten. Verdeel de jus over de scholfilets. Lekker met aardappelpuree.

Gepocheerde scholfilets met blote billetjes in het gras is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept