Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Maak de makreel schoon, verwijder vel en graatjes. Leg de stukken makreel in het midden van de stukken bakpapier. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes in reepjes. Verdeel de bleekselderij, tomaatjes en de tijm over de makreel en druppel er wat citroensap over. Vouw de stukken bakpapier als pakketjes dicht. Verwarm de pakketjes 4-5 minuten in de magnetron op vol vermogen. Kook intussen de visbouillon met 1½ eetlepel citroensap in tot er nog ca. 3 eetlepels over zijn. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 3-4 minuten in. Voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de saus met de staafmixer schuimig. Zet de pakketjes op twee borden, vouw ze open en schenk de saus over de makreel. Lekker met wilde en witte rijst.
Gerookte makreel met bleekselderij en citroensaus is een recept van Visrecepten