Gerookte paling met komkommersalade en basilicumdressing

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Was de komkommer, snijd de helft in flinterdunne plakjes en leg ze op keukenpapier. Schil de rest van de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Knip de bieslook in stukjes. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Pers de citroen uit. Doe de basilicum met de geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap, de sojasaus, de olijfolie en 2-3 eetlepels water in een hoge kom en klop het geheel tot een mooi gladde dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep in een kom de blokjes komkommer met de bieslook en 3 eetlepels dressing door elkaar. Snijd de palingfilets elk in vier stukken. Bedek 4 borden met de plakjes komkommer. Leg de plakjes paling in het midden naast elkaar op een rijtje. Schep de komkommerblokjes op de paling en druppel nog wat dressing over de plakjes komkommer.

Gerookte paling met komkommersalade en basilicumdressing is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met kersen & basilicum
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade met basilicumdressing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnpizza met snelle tomatensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept