Gestoomde forel met sesamolie

2
< 20 min -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de sojasaus, sesamolie, sherry en olie en bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen ermee. Leg de citroenplakjes in de buikholten. Meng knoflook met gember, rode peper en bosui en vul de vissen met ¾ deel van dit mengsel. Leg de forellen in een stoommandje boven een pan met een bodem kokend water. Verdeel de rest van de vulling erover en schenk de rest van het sesamoliemengsel erop. Stoom de forellen afgedekt in 12-15 minuten gaar. Serveer er een komkommertomatensalade of sugarsnaps of peultjes bij.

Gestoomde forel met sesamolie is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept