Gestoomde zeeduivel met prei

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de stukken vis royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. Laat de vis zo 15 minuten liggen. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne ringetjes. Was de preiringetjes in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Leg de stukken vis in het stoommandje en hang dit boven een pan met een bodem kokend water. Stoom de vis afgedekt in 8-10 minuten net aan gaar. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes in2-3 minuten beetgaar. Bak de knoflook en komijn heel even mee. Schenk de balsamicoazijn en het sinaasappelsap erbij en laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de prei op smaak met zout en peper. Schep op warme borden een bedje van gesmoorde prei en leg de gestoomde zeeduivelfilets erop. Garneer eventueel met een takje geroosterde kerstomaatjes. Geroosterde kerstomaatjes: leg kerstomaatjes aan trosjes in een bakblik en strooi er wat zeezout en peper over. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en schuif ze 10 cm onder een heet grillelement. Rooster ze 3-4 minuten tot de velletjes openknappen. Wijn Een bloemige, frisse Viognier Vin de Pays d’Oc vangt de vleug anijs en komijn lekker op.

Gestoomde zeeduivel met prei is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept