Gevulde forel met amandelsaus

4
35 min of meer -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de citroen met heet water, rasp de schil en pers de citroen uit. Roerbak de spinazie 3 minuten in de olijfolie met 1 geperst teentje knoflook, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, peper, zout en pijnboompitten. Laat de spinazie iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de resterende citroenrasp en het citroensap door de boter en zet deze even in de koelkast. Bestrooi de forellen met peper en zout en vul ze met de spinazie. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie licht met olie. Leg de forellen erop, verdeel vlokjes citroenboter erover en vouw de folie losjes dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 20 minuten in het midden van de oven. Klop intussen de slagroom half stijf. Hak of maal de amandelen fijn. Meng ze door de slagroom met een snufje nootmuskaat, peper en 1 theelepel citroenrasp. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan. Strooi de geroosterde amandelen erover. Serveer ze met de amandelsaus. Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes.

Gevulde forel met amandelsaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dadel-amandelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in saffraan-amandelsaus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept