Gevulde makreel

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg spek en pijnboompitten toe en roerbak het 4 minuten totdat alles goudbruin is. Schep sinaasappelrasp, peper, zout en koriander door de vulling. Vul de buikholte van de makrelen met plakjes sinaasappel en het pijnboompittenmengsel. Bind ze op met (rollade)touw. Bestrijk de makrelen met een beetje olie en grill (in een visklem) ze op de barbecue of onder een hete grill ca. 7 minuten per kant tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig. Garneer met partjes sinaasappel. Lekker met gegrild stokbrood en tomaten-komkommersalade. Tip: in plaats van een visklem kunnen de vissen ook omwikkeld worden met keukengaren dat even in water geweekt is zodat het niet verbrandt. Het verwijderen van de graat: Breek de ruggengraat aan de kant van de kop. Maak de opening aan de staartzijde iets groter. Draai de vis om en druk met de hand stevig over de hele lengte op de graat om hem los te maken. Breek de graat bij de staart en trek hem eruit.

Gevulde makreel is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept