Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum

4
20 - 30 min -
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de mosselen goed schoon en verwijder met een mesje eventuele baarden. Doe de olijfolie in de wok en verwarm deze. Voeg de mosselen, sjalotten, knoflook, peterselie, basilicum, zeezout en peper toe en draai het vuur hoog. Houd voor de garnering wat peterselie en basilicum achter. Schep de mosselen regelmatig om zodat ze garen en open gaan staan (ca. vijf minuten). Voeg dan de tomaat en de pastis toe en schep de mosselen nog een paar keer om (ca. twee minuten). Schep de gewokte mosselen in diepe borden. Verwarm het overgebleven kookvocht op hoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten en ongezoete room toe en kook dit in. Voeg de crème fraîche toe. Giet dit soepje over de mosselen in de borden en garneer met partjes citroen en de verse kruiden. Serveren met vers Zeeuwse Vlegel-brood en een groene salade.

Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept