Gourmet met vis

1
< 20 min -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)grillen. Snijd de visfilets in stukjes of plakjes, kruid ze naar smaak en bak ze gaar. Gekookte mosselen en garnalen zijn al gaar, dus die hoeft u alleen nog maar even op te bakken. Gourmet en grill-ideeën: Plakjes verse tonijn gemarineerd in olijfolie met gesnipperde sjalotjes, geperste knoflook, zout, cayennepeper en citroensap, bestrooid met fijngehakte koriander (vers of diepvries). Garnalen gemarineerd in 2 eetlepels vissaus (nam pla), 1 theelepel suiker of honing, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries), 1 gesneden rode Spaanse peper zonder zaadjes. Reepjes of plakjes schol met geraspte ui, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel citroensap. Reepjes kabeljauwfilet met citroensap, blokjes tomaat, fijngesneden ansjovisfilets, gehakte olijven en kappertjes. Plakjes zalm bestreken met pesto en bestrooid met parmezaanse kaas. Visspiesje: platte plakjes vis (schol, zalm) aan kleine prikker bestrooid met cajunkruiden en fijngehakte cashewnoten. Reepjes tong bestrooid met gehakte dille (vers of diepvries) en kerriepoeder (in gourmetpannetjes afgemaakt met scheutje room, witte wijn en mosterd). Gekookte mosselen met kruidenboter en preiringetjes.

Gourmet met vis is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gemarineerde garnalen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broccolicouscous met spinazie-kaasrondo's (advertorial)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasgourmet
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept