Snijd de courgette diagonaal in dunne plakken. Bestrooi ze met wat zout en laat ze even liggen. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook de asperges en doperwten in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze uitlekken. Bestrijk de courgetteplakken dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar. Prak de kaas fijn in een diep bord en meng het met het citroensap en 2-3 eetlepels water tot een smeuïge saus. Klop de rest van de olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met peper. Meng de asperges, doperwten en courgette in een kom met 2 eetlepels dressing en verdeel de groente over diepe borden. Snijd de zalm in brede repen en drapeer ze op de salade. Verdeel de rivierkreeftjes ertussen. Sprenkel de rest van de dressing erover. Voor wat meer kleur kunt u ook geroosterde rode en gele paprikarepen door de salade mengen.
Groene salade met zalm en rivierkreeftjes is een recept van Visrecepten