Groene salade van avocado met krokante tilapia

4
20 - 30 min -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met de chilipoeder, komijn, oregano, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de repen tilapia met dit mengsel en laat ze ca. 5 minuten liggen. Maak de salade: Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en halveer ze. Roer in een kom 2 eetlepels sinaasappelsap met de mosterd, (noten)olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de veldsla, rucola en avocado er luchtig door. Wentel de repen tilapia luchtig door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, bak de repen tilapia in ca. 5 minuten krokant en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de salade over vier wijde kommen en strooi de pijnboompitten erover. Leg de tilapiafilets erop. Serveer met grove sneden volkorenbrood. Vistip: Vervang de tilapia door meervalfilet of tijgergarnalen.

Groene salade van avocado met krokante tilapia is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept