Haring met rauwe bieten & kersen

4
20 - 30 min -
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was en ontpit de kersen, snijd ze in vieren. Schil de rauwe bieten (trek latex- of huishoudhandschoenen als je geen knalroze vingers wilt krijgen). Rasp de bieten grof.
  • 2 Roer in een kom de bietenrasp door de yoghurt. Meng de kersen, olijfolie, azijn, mayonaise en knoflook erdoor en breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de smaken minstens 15 minuten trekken.
  • 3 Schep de bietensalade op vier kleine borden en leg er een haring naast. Lekker met een stukje (geroosterd) brood. TIP: Het loof van zomerbieten is lekker om te stoven, dus gooi dit niet weg! Snijd de bladeren mét de stelen van de bieten en was het loof goed. Verhit in een pan een paar eetlepels olijfolie. Roerbak het loof met twee in plakjes gesneden tenen knofl ook kort op matig vuur. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe en leg een deksel schuin op de pan. Stoof het loof in ongeveer 25 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe, serveer bij een hoofdgerecht.

Haring met rauwe bieten & kersen is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scandinavische vissalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept