Hollandse Garnalentortilla

4
20 - 30 min -
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en sprenkel er citroensap over. Meng de garnalen met avocado, bosui en enkele druppels tabasco. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de tortilla’s een voor een 1 minuut per kant zodat ze soepeler worden. Bestrijk de tortilla’s aan één kant met zure room en strooi de helft van de kaas erover. Leg de sla erop en verdeel daarover het garnalenmengsel. Rol de tortilla op of vouw ze dicht. Strooi de rest van de kaas erover en serveer ze diagonaal aangesneden. Variatie: Italiaanse kruidenflensjes met Hollandse garnalen. Maak een beslag van 1 ei, 50 g bloem, 200 ml melk en 2 eetlepels gehakte verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm). Laat dit even rusten en bak er dunne flensjes van. Vul ze met Hollandse garnalen en zure room of crème fraîche gemengd met pesto. Een Zuid-Franse Sauvignon Blanc Vin de Pays d’Oc is droog en fruitig maar niet té. En dat past bij de tortilla.

Hollandse Garnalentortilla is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker


Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept