Italiaanse mosselen

2
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Ontvel 2 tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Was de mosselen. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dicht gaan. Leg de mosselen in een grote pan. Verdeel de plakjes knoflook, 1½ eetlepel Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie erover. Smoor de mosselen met het deksel op de pan op matig hoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar, alle schelpen staan dan open. Snijd intussen de andere tomaten in dunne plakjes en leg ze in een schaal. Klop een dressing van 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Schep de mosselen in twee diepe borden en houd ze warm (in een oven van 100 °C of onder aluminiumfolie). Verhit de laatste lepel olijfolie in een koekenpan en fruit de blokjes tomaat zachtjes aan. Voeg 1½ dl van het smoorvocht van de mosselen toe en kook dit op hoog vuur in ongeveer 4 minuten in. Voeg peper naar smaak toe en geef de saus apart bij de mosselen. Lekker met de tomatensalade en ciabattabrood.

Italiaanse mosselen is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept