Kabeljauw in bierbeslag

4
20 - 30 min -
-
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over. › Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree. Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum. Wijn Bij knapperige kabeljauw past een frisse, milddroge Steen (Chenin Blanc) uit Zuid-Afrika.

Kabeljauw in bierbeslag is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Andrea’s fish & chips
30 min-
Bekijk recept
Kip en asperge fritto
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli fritots met rucoladip
10 min Snack
Bekijk recept
Grotchampignon-beignets in bierbeslag
15 min Snack
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept