Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn. Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets in 8-10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder aluminiumfolie. Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken kabeljauw erop. Schep de specerijenjus erover. Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar. Wijn Extra spicy met een volle Beaujolais als Moulin-à-Vent of Morgon.
Kabeljauw met specerijenjus is een recept van Visrecepten
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree