Kabeljauw spread

6
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout gaar. Breng intussen 3 dl water in een kleine pan aan de kook en los hierin de bouillontablet op of verwarm de visfond. Houdt de bouillon tegen de kook aan, voeg de melk en het laurierblad toe. Snijd de kabeljauw in grove stukken, schep ze in de bijna kokende bouillon en ‘pocheer’ ze in 5-6 minuten op een laag vuur gaar. Giet intussen de aardappelen af en stamp ze tot een fijne puree. Schep de kabeljauw met een schuimspaan uit het pocheervocht en schep ze voorzichtig door de puree. Voeg de knoflook en olijfolie toe, zodat het een smeuïge geheel wordt. Gebruik geen staafmixer! Maar pureer het geheel bijvoorbeeld in een vijzel. Maak de brandade verder op smaak met de peterselie en zout en peper naar smaak. Serveer de kabeljauw-spread met toast of versgebakken stokbrood. Probeer ook een gedroogde stokvis of bakkeljauw, week dan de stokvis eerst 12 uur in water of melk, ververs dit iedere 4 uur. Stokvis kan namelijk erg zout zijn. Ook lekker met koolvis! Vervang de peterselie door dragon, dit kruid heeft een iets anijs-achtige smaak die goed bij vis past.

Kabeljauw spread is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Caesar tostada
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cacaospread
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wraps met bietjes, appel & geitenkaas
Bekijk recept
Pannenkoeken met cranberry-blauwebessenspread
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept