Kabeljauwschotel met lente-uitjes, champignons en amandelen

4
20 - 30 min -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de uitjes in ringen en de champignons in plakjes. Smelt de boter en 'roer'bak hierin de uiringetjes en champignons 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het geheel even pruttelen. Voeg vervolgens het citroensap toe en beetje bij beetje en al roerende de melk en slagroom. Laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Roer de mosterd erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ca. 10 cm. Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een ovenvaste schaal, bestrooi de vis met wat zout. Schep de saus erover en bestrooi het gerecht met de amandelen. Laat de vis in de hete oven in 20 minuten gaar worden. Als de amandelen dan nog niet bruin zijn, kunt u de schotel even onder de hete grill zetten. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen. Magnetron: Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en houd ze apart. Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de vis in de saus afgedekt op half vermogen gaar worden: 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker hoe langer. Draai de schaal (indien de magnetron niet is voorzien van een draaiplateau) tussentijds 3x. Strooi de amandelen er vlak voor het serveren overheen.

Kabeljauwschotel met lente-uitjes, champignons en amandelen is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwschotel met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige kabeljauwschotel met chorizo
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept