1 Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano ongeveer 2 minuten. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuur (zonder deksel) zachtjes koken en indikken; roer zo nu en dan in de pan.
2 Bestrooi de kabeljauwwangen met zout en peper. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de stukjes vis aan beide kanten bruin. Schep de tomatensaus erover en roer de olijven erdoor. Stoof het gerecht nog 5 minuten en serveer direct. TIP Kinderen zijn gek op dit gerecht, zeker als je er kleine, dikke pasta bij serveert zoals schelpen, penne of strikjes (farfalle). SUPERMARKTTIP Snijd kabeljauwfilet of andere dikke witvis in grote stukken.
Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus is een recept van Visrecepten