Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel

4
35 min of meer -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk door de aardappels. Roer 25 gram boter en 100 gram amandelen erdoor en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Vet een ovenvaste schaal in met de rest van de boter. Leg de zuurkool met daarop de kabeljauw in de schaal. Verdeel de aardappelpuree over de kabeljauw. Strooi de rest van de amandelen erover en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is. Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden. Voor kerriezuurkool kan ook wijnzuurkool met een halve eetlepel kerrie gebruikt worden.

Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwschotel met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige kabeljauwschotel met chorizo
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kerriezuurkool-stamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriezuurkool- En Kabeljauwschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmazuurkool
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde appeltjes
45 min Bijgerecht
Bekijk recept