Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de zuurkool in een laagje koud water in 30 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken. Schil de selderijknollen, snijd ze in blokjes en kook ze in een laagje water met een snufje zout in ca. 15 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen. Snipper de uien en de knoflook en bak ze in 30 gram boter 10 minuten op een laag vuur. Roer de zuurkool met de uien en de zure room door de knolselderijpuree. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de wijn met de rest van de boter aan de kook en giet het geheel in een ruime ovenvaste schaal. Leg de visfilets in het vocht in de schaal. Dek de vis af met de puree en strooi de kaas erover. Laat de vis in de oven in 20-30 minuten gaar worden (bereidingstijd is afhankelijk van de temperatuur van de puree, als deze nog warm is gaat het sneller). Om de kaas bruin te laten worden, kunt u de schotel eventueel op het laatst onder de hete grill zetten. Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de vis met de puree, maar zonder de kaas in 10-15 minuten afgedekt op half vermogen gaar worden (bereidingstijd is afhankelijk van de temperatuur van de puree, als deze nog warm is gaat het sneller). Strooi de kaas erover en laat deze in een minuut op half vermogen smelten. Om de kaas bruin te laten worden, kunt u de schotel eventueel op het laatst onder de hete grill zetten.
Koolvisschotel met knolselderij-zuurkoolpuree is een recept van Visrecepten
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange