1 Verhit de olie in de koekepan. Bak op een vrij hoog gedraaide warmtebron de hazelnoten gedurende 4 minuten. Laat ze afkoelen.
2 Schil de uien en snijd ze overdwars in twee helften. Snijd van ieder helft een 1/2 centimeter dikke plak. Druk de middelste ringen uit iedere plak en houd de 4 buitenste ringen apart. U houdt 4 kleine halve uien over.
3 Hol een halve ui uit met de aardappelboor en houd deze helft apart.
4 Snipper de rest van de uien fijn. Was de peterselie en hak deze fijn. Snijd de augurken in zeer kleine stukjes.
5 Was de blaadjes sla en verwijder de dikke nerven. Laat ze uitlekken.
6 Breek met de vijzel of deegroller de hazelnoten in kleine brokjes.
7 Maak het vlees pittig van smaak met de mosterd, peper, zout en het paprikapoeder.
8 Verdeel het vlees in 4 porties en rol er balletjes van. Druk de balletjes met de vlakke hand tot ongeveer 2 centimeter dikke plakken.
9 Schik de blaadjes sla op het bord of op de schaal. Leg hierop de tartaartjes en druk op elk tartaartje een uiring. 1
0 Breek 1 ei boven de kom en laat het eiwit eruit lopen. Leg de dooier in de uiring op het tartaartje. Herhaal de handelingen tot alle 4 uiringen gevuld zijn. 1
1 Vul de uitgeholde halve ui met kappertjes en plaats deze midden tussen de tartaartjes. 1
2 Serveer de biefstuk tartaar met kleine kommetjes gevuld met uisnippers, gehakte peterselie, fijngesneden augurk en gebroken hazelnoten. 1
3 Laat ieder zijn eigen tartaartje op smaak afmaken met de verstrekte ingredienten.
Biefstuk Tartaar Met Hazelnoten is een recept van Smulweb.nl