Kalfsbiefstuk Met Gember

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf elke biefstuk in met wat gemberpoeder, peper en zout
  • 2 Snijd de gembernootjes in kleine stukken. Doe ze met de gemberstroop in de kleine kom.
  • 3 Schil de sinaasappel zodanig dat ook het witte deel van de schil meekomt. Snijd de sinaasappel overdwars in 4 dikke plakken.
  • 4 Verhit de boter in de koekepan. Doe de kalsbiefstukken in de pan zodra het schuim van de boter begint weg te trekken.
  • 5 Bak het vlees in 10 minuten aan beide zijden mooi bruin en niet gaar.
  • 6 Neem de biefstukken uit de pan en leg ze op de voorverwarmde vleesschotel. Houd ze warm.
  • 7 Roer 1 eetlepel tomatenketchup door de hete jus. Blus de inhoud van de pan met wat water.
  • 8 Voeg de gembernootjes en de stroop toe aan de jus. Laat alles nog even koken.
  • 9 Proef de saus en maak deze op smaak af met peper, zout en wat ketjap of tamari. 1
  • 0 Schep de saus over de biefstukken en garneer deze met de plakjes sinaasappel. Serveer de schotel direct.

Kalfsbiefstuk Met Gember is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kalfsbiefstuk Met Spinazie En Paprika
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsbiefstuk Met Franse Roomsaus
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsbiefstuk Met Druivensaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Kalfsbiefstuk
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept