1 Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte doormidden. Dat doe je zo het handigst: leg een langoustine op een snijplank en steek de punt van het mes aan de kant van de kop in het midden. Druk het mes naar beneden. Draai de langoustine en doe hetzelfde met de staartkant.
2 Leg de halve langoustines naast elkaar op de bolle kant op een bakplaat. Bestrooi ze met een beetje zout en druppel er 2 eetlepels olie over. Plaats de bakplaat 4 minuten onder de hete grill.
3 Pureer de basilicum met de resterende olie kort in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng de basilicumolie op smaak met zout en versgemalen peper.
4 Haal de bakplaat uit de oven en schep de langoustines met een spatel op een groot bord. Kwast de bovenkant van de langoustines in met basilicumolie, knijp de citroen erboven uit en serveer direct. TIP Je kunt de langoustines ook al eerder klaarmaken en koud serveren.
Langoustines met basilicumolie is een recept van Visrecepten