Makreelsalade met appel en selderij

4
20 - 30 min -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de makreelfilets in brede stukken. Rasp 2 theelepels oranje schil van één sinaasappel en pers die sinaasappel uit, snijd de andere in dunne plakken en halveer de plakjes. Schep de bleekselderij, appel, gember, gembersiroop, sinaasappelsap, de geraspte schil, de helft van het bieslook en paprikapoeder door elkaar. Hak de helft van de walnoten grof en schep ze door het appel-selderijmengsel. Verdeel de sla over 4 coupes. Schep daarop selderij en appel, leg de makreel erop en garneer met bieslook, walnoten en sinaasappelplakjes. Lekker met grof bruin brood, mueslibrood of notenbrood. Gebruik het gerecht eens als vulling voor een baguette of stokbrood. Wijn Lekker met een ronde, zachte, exotische Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika.

Makreelsalade met appel en selderij is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zuurdesemsandwich met makreelsalade
15 min
Bekijk recept
Makreelsalade met bleekselderij op stokbrood
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mini-wraps met gerookte makreelsalade
20 min -
Bekijk recept
Aardappel-makreelsalade
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept