Makreelsalade met sinaasappel en sperziebonen

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder het vel van de makreel en neem het visvlees van de graten. Verdeel de filets in grove stukken. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken. Schil de sinaasappels dik, snijd ook het witte vel weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang hierbij het uitlopende sap op. Klop het sap met de azijn, mosterd en olijfolie in een mooie schaal tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de stukken makreel met de partjes sinaasappel, sperziebonen, bosui en olijven door de dressing. Laat de salade zo 10 minuten staan. Schep pas vlak voor het serveren de rucola erdoor. Lekker met stokbrood of focaccia.

Makreelsalade met sinaasappel en sperziebonen is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurdesemsandwich met makreelsalade
15 min
Bekijk recept
Makreelsalade met bleekselderij op stokbrood
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mini-wraps met gerookte makreelsalade
20 min -
Bekijk recept
Aardappel-makreelsalade
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept