Verwijder het vel van de makreel en neem het visvlees van de graten. Verdeel de filets in grove stukken. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken. Schil de sinaasappels dik, snijd ook het witte vel weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang hierbij het uitlopende sap op. Klop het sap met de azijn, mosterd en olijfolie in een mooie schaal tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de stukken makreel met de partjes sinaasappel, sperziebonen, bosui en olijven door de dressing. Laat de salade zo 10 minuten staan. Schep pas vlak voor het serveren de rucola erdoor. Lekker met stokbrood of focaccia.
Makreelsalade met sinaasappel en sperziebonen is een recept van Visrecepten
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam