Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het citroensap en 4-5 eetlepels olijfolie door de couscous en schep de tomaatblokjes, bosui, peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en laat de salade nog 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Vul de buikholtes van de sardines met takjes tijm en bestrijk ze dun met olijfolie. Leg de sardines op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue of onder een hete ovengrill en rooster ze in 6-8 minuten gaar, keer ze regelmatig. Bekleed een platte schaal met eikenbladsla en schep de couscoussalade in een grote berg in het midden. Serveer de salade met de sardines eromheen. Lekker met wortelsalade met sinaasappel en komijn. Tip: dit is ook een leuke picknicksalade, vervang de verse sardines dan door sardines uit blik. Garneer de couscoussalade rondom met verschillende soorten olijven, groene pepers en geroosterde paprikarepen uit pot en blokjes feta.
Marokkaanse couscoussalade met sardines is een recept van Visrecepten