Mediterrane tonijnsteak

2
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng 1 eetlepel olijfolie met ½ eetlepel balsamicoazijn en bestrijk de tonijn met dit mengsel. Bestrooi de vis met peper en zout. Bestrooi de aubergineplakken met zout. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de sjalotjes 1 minuut. Dep de aubergine droog met keukenpapier, voeg ze bij de sjalotjes en bak ze 3 minuten mee. Blus af met de rest van de balsamicoazijn en schep de tomaten erdoor. Verwarm nog 2 minuten. Verhit een grillpan en rooster de tonijnsteak 2-3 minuten per kant zodat de binnenkant lichtroze blijft. Serveer de tonijn op de sjalotjes, aubergine en tomaat.Combineer dit gerecht eens met rösti of gebakken krieltjes. Wijn Bij zo’n steak past een pittige rosé, bijvoorbeeld een Coteaux du Languedoc.

Mediterrane tonijnsteak is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taugésalade met gegrilde tonijn
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tonijnsteak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept