Mierikswortelmousse met paling

4
35 min of meer -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten, los de gelatine al roerende op in het vocht. Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt (op kamertemperatuur). Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper. Verdeel de mousse over vier rechte glazen en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de paling in stukjes van 2-3 cm en meng ze met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal. Lekker met lange repen vers geroosterd brood. Tip: In kleine borrelglaasjes is dit gerechtje een lekkere amuse of borrelhapje, snijd de paling dan in smalle reepjes.

Mierikswortelmousse met paling is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Romige tuinerwtensoep met gerookte paling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwich met paling
15 min
Bekijk recept
Zalm-palingsurprise
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van gerookte paling in kerriegelei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mierikswortelmousse met paling
0 min
Bekijk recept