Mosselen in een saus van pruimtomaat

4
20 - 30 min -
-
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn. Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan. Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook. Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie. Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.

Mosselen in een saus van pruimtomaat is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza met pruimtomaat en pesto
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Pruimtomaat Met Minimozzarella, Basilicum En Olijfo
10-20 min -
Bekijk recept
Zalmtartaar op z'n italiaans (nieuw)
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saterday Morning Eggs
10-20 min -
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept