Mosselsaté

4
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mosselen en zoek ze uit: kapotte exemplaren verwijderen. Doe de mosselen met de soepgroenten en 1 dl water in een ruime pan. Breng ze met het deksel op de pan aan de kook en laat ze in 5-8 minuten gaar worden. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een ruime koekepan en bak hierin de ui en de knoflook in 4 minuten goudbruin. Voeg de ketjap, het citroensap en de sambal toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen. Haal de mosselen uit de schelpen, rijg ze aan 12 satéstokjes en leg deze een paar minuutjes in de ketjapsaus in de pan. Deze bijzondere mosselsaté smaakt nog lekkerder wanneer er op het laatst wat versgehakte koriander over wordt gestrooid. Tip: gebruik 500 g kant-en-klaar gekookte mosselen.

Mosselsaté is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker