1 Snijd het stokbrood doormidden en pluk het kruim uit het midden van beide helften tot op enige afstand van de korst uit het brood.
2 Laat de abrikozen in een zeef uitlekken. Houd 4 of 6 halve abrikozen apart en snijd de rest in stukjes. Doe de stukjes in de kom.
3 Was de paprika of de tomaten. Snijd de vruchten overlangs twee keer door en neem de zaadlijsten met zaad weg of verwijder het zaad uit de tomaten. Snijd het vruchtvlees van de paprika of van de tomaten in stukjes 1/2 cm. Doe de stukjes in de kom.
4 Was en droog de selderij en snijd de selderij overdwars in flinterdunne reepjes. Doe de reepjes in de kom.
5 Meng de abrikozenstukjes, selderij en paprika of tomaat en schep er de mayonaise door.
6 Snijd de worst in fijne blokjes en reepjes en voeg deze bij het mengsel in de kom
7 Maak het mengsel pikant van smaak met worcestersaus, mosterd en tabasco of peper. Schep er tenslotte nog 2 eetlepels van de peterselie door.
8 Verdeel de broodvulling op een paar eetlepels na, over de onderste broodhelft en druk daar het bovenste gedeelte op.
9 Garneer het gevulde stokbrood met de apart gehouden abrikozen en met de rest van het mengsel en van de peterselie. 1
0 Snijd het brood in 6 of 8 stukken en serveer die niet te lang na de bereiding.