Mosseltapas borrelhapjes

4
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gesmoorde mosselen Doe de olijfolie in een (mossel)pan en leg de mosselen erin. Verdeel de tenen knoflook tussen de mosselen. Verwarm de mosselen afgedekt 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal openstaan, schud de pan af en toe heen en weer. Gegratineerde mosselen Verwijder 1 schelphelft en leg de mosselen in de andere schelphelft in een lage ovenschaal. Verdeel de tomaat, peterselie en wat zout en peper erover. Schep het broodkruim en de olijfolie door elkaar, verdeel dit over de mosselen en laat deze 10 cm onder een hete grill in 5 minuten goudbruin kleuren. Gemarineerde mosselen Roer in een schaal de sinaasappelschil met de sherry, olijfolie, basilicum en zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep de mosselen erdoor en laat ze minstens een uur staan. Gebakken mosselspiesjes Meng de bloem met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper en wentel de mosselen erdoor. Bak de mosselen in een koekenpan met hete olie goudbruin en steek ze met 2-3 stuks aan spiesjes.

Mosseltapas borrelhapjes is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip
25 min Snack
Bekijk recept
IJsbergslarolletjes met paprika en serranoham borrelhapjes
20 min-
Bekijk recept
Perencompote
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ideeen Voor Borrelhapjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Mosseltapas
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosseltapas
Bekijk recept
Mosseltapas
Bekijk recept
Mosseltapas
< 20 min -
Bekijk recept