Nijlbaars met Peterseliesalsa

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de citroen en sinaasappel schoon en rasp 1 theelepel van elke schil. Pers de vruchten. Besprenkel de vis met citroensap en strooi er peper en zout over. Wrijf de ansjovisfilets fijn in een vijzel of kom. Voeg citroenrasp, sinaasappelrasp, knoflook, peterselie en kappertjes toe. Meng er 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel sinaasappelsap door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de Nijlbaars in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer de visfilets met de peterseliesalsa erop. Lekker met doperwten of tuinbonen en tagliatelle waaraan olijfolie, knoflook en stukjes gedroogde tomaat op olie zijn toegevoegd. Wijn De droge Bergerac Blanc met zijn geurige sauvignonsmaak doet het altijd goed bij een visje met groene kruiden.

Nijlbaars met Peterseliesalsa is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Koriander-peterseliesalsa met knoflook
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zalmfilet met peterseliesalsa
0 min
Bekijk recept

Viscurry Van Nijlbaars
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viscurry van nijlbaars
< 20 min -
Bekijk recept
Viscurry van nijlbaars
0 min
Bekijk recept
Gebakken kabeljauwfilet met witloof en mosterd
0 min
Bekijk recept