Boen de citroen en sinaasappel schoon en rasp 1 theelepel van elke schil. Pers de vruchten. Besprenkel de vis met citroensap en strooi er peper en zout over. Wrijf de ansjovisfilets fijn in een vijzel of kom. Voeg citroenrasp, sinaasappelrasp, knoflook, peterselie en kappertjes toe. Meng er 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel sinaasappelsap door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de Nijlbaars in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer de visfilets met de peterseliesalsa erop. Lekker met doperwten of tuinbonen en tagliatelle waaraan olijfolie, knoflook en stukjes gedroogde tomaat op olie zijn toegevoegd. Wijn De droge Bergerac Blanc met zijn geurige sauvignonsmaak doet het altijd goed bij een visje met groene kruiden.
Nijlbaars met Peterseliesalsa is een recept van Visrecepten