Pappardelle met tomatenroomsaus en rivierkreeftjes

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd 4 tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de rest van de tomaten in stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig. Voeg de tomaatstukjes met ook de zaadjes en vocht van de andere tomaten toe. Roer er 1 eetlepel oregano door en voeg wat zout en peper toe. Laat alles 10 minuten zachtjes sudderen. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op het pak. Pureer de tomaten met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde saus en roer de room erdoor. Giet de pasta af en schep de pappardelle met de tomaatreepjes en driekwart van de rivierkreeftjes door de saus. Warm het gerecht nog heel even door en schep het in diepe (pasta) borden. Strooi de rest van de rivierkreeftjes en oregano erover. Lekker met vers geschaafde Parmezaanse kaasflinters.

Pappardelle met tomatenroomsaus en rivierkreeftjes is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pappardelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pappardelle met oesterzwam
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met stracotto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept