Ontdooi de St. Jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ze goed droog met keukenpapier. Halveer de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd het vruchtvlees in reepjes en laat deze even op keukenpapier uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Kook de pasta en de sperziebonen (schoongemaakt en gehalveerd) samen in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de St. Jakobsschelpen op redelijk hoog vuur in 2-3 minuten licht bruin en bijna gaar. Strooi de helft van het paprikapoeder en zout en peper naar smaak erover. Schep ze op een warm bord en houd ze warm (op de pan met pasta).Voeg de laatste lepel olijfolie aan het bakvet toe en bak de reepjes tomaat met de rest van het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. Strooi er wat zout en peper over, giet de pasta en sperziebonen af en roer de zure room en bosuitjes erdoor. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Schep de pasta in warme diepe pastaborden en verdeel de tomaat en St. Jakobsschelpen erover.
Pasta met sperziebonen, pittige tomaat en St. Jakobsschelpen is een recept van Visrecepten