Pittig gepaneerde scholfilets

4
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de scholfilets af onder de koude kraan, dep ze droog en leg ze op en bord. Bestrijk de scholfilets met de sambal en besprenkel ze met het citroensap. Laat ze een kwartiertje in de koelkast staan. Klop het ei los met een beetje water. Haal de visfilets één voor één door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel, zodat ze helemaal mee bedekt zijn. Leg de ‘gepaneerde’ scholfilets naast elkaar op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de filets op warme borden en garneer ze met de partjes limoen en peterselie. Lekker met rijstsalade.

Pittig gepaneerde scholfilets is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittig gevulde paprika's
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept