Snipper de ui fijn. Giet de ananas af, vang het sap op. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel roerbakolie in een kleine pan met een dikke bodem. Fruit de ui zachtjes glazig. Schep de ananas, abrikozenjam, sojasaus en 1 dl ananassap erdoor en laat dit 10 minuten pruttelen tot een dikke chutney ontstaat. Snijd het bosuitje in ringetjes en schep dit met de koriander door de chutney. Laat de chutney afkoelen. Meng in een kom 2 eetlepels roerbakolie en de currypasta en bestrijk de visfilets met dit mengsel. Laat ze 5 minuten liggen. Rooster de tilapiafilets in een hete grillpan op hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar. Keer de filets als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Leg de tilapiafilets op 4 warme borden en strooi er wat (zee)zout over. Schep de chutney ernaast. Lekker met (pandan)rijst en een salade met veldsla en wortel.
Pittige tilapiafilet met ananaschutney is een recept van Visrecepten