Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de scholfilets in lange smalle repen. Snijd de ansjovisfilets in de lengte doormidden. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5 minuten op een laag vuur. Roer de kruiden erdoor. Laat de haricots verts goed uitlekken en meng ze voorzichtig met de repen schol en de uiringen. Klop de eieren met het champignonsauspoeder en 3/4 van de geraspte kaas los, voeg de repen schol, het uienmengsel en de haricots verts toe. Vet een springvorm van 22 cm in met wat boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg, plak de randjes met een klein beetje koud water goed op elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. Vul de vorm met het scholmengsel. Leg de ansjovisreepjes erop en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart midden in de hete oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten, serveer hem warm of koud. Lekker met een gemengde salade met tomaat. Tip: maak kleine hartige taartjes en serveer ze als voorgerecht of lunch.
Provençaalse visquiche is een recept van Visrecepten