Roerbak van garnalen en mosselen met gele rijst

2
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de peultjes 2 minuten en sugarsnaps 4 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken. Kook de rijst in water met zout en kurkuma volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Voeg de peultjes of sugarsnaps, de komkommer en bosuitjes toe en roerbak 4 minuten. › Schep de garnalen en mosselen erdoor en bak nog 3 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer het gerecht met de gele rijst. Vervang kurkuma door saffraan en maak het gerecht iets pittiger door er 1 gehakte groene peper en 2 eetlepels sojasaus aan toe te voegen. Roer 200 ml kookroom of kokosmelk door het gerecht voor een smeuïge saus. Wijn Zo’n geurig gerecht vraagt om een aromatische wijn als een droge Muscat d’Alsace.

Roerbak van garnalen en mosselen met gele rijst is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fettuccine met spruitjes en kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept