Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes van 5 cm. Kook ondertussen de broccoliroosjes in 5-6 minuten in een flinke laag water met een snufje zout gaar, afgieten en uit laten lekken. Pers de knoflook. Verhit de olie in een wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Voeg de stukjes zalm met de knoflook en de geraspte citroenschil toe en roerbak ze voorzichtig omscheppend 3 minuten. Voeg de broccoliroosjes en de boter aan de zalm toe en bak ze 1 minuut voorzichtig omscheppend mee. Voeg zout en peper naar smaak toe, met het citroensap en de cashewnoten. Direct serveren. Lekker met aardappelpuree. Wijntip: Alsace Riesing, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.
Roergebakken zalm met broccoli en cashewnoten is een recept van Visrecepten
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam