Salade met gegrilde kabeljauw, spekjes en citroendressing

2
< 20 min -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit.Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper het uitje. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de kabeljauw. Leg de kabeljauwfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, leg de kabeljauw en de plakjes spek erop. Alternatief: deze salade kan ook worden gemaakt met bijvoorbeeld zalm, zeeduivel of tarbot.

Salade met gegrilde kabeljauw, spekjes en citroendressing is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
In ham gewikkelde courgettestaafjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes à la ossobuco
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met dille-citroendressing
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept