1 Besmeer het brood met boter. Was de postelein en schud het water eraf. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
2 Verhit een halve eetlepel boter in een koekenpan. Bak de visfi lets op het vel even aan, druk de vis met een spatel naar beneden. Draai de vis om en bak de andere kant ook nog 1 minuut.
3 Leg de warme vis op 4 sneeën brood (je kunt het vel er nu makkelijk aftrekken). Verdeel de postelein en de uitjes erover en leg de andere boterhammen erop. Eet de sandwiches direct. WEETJE Spekbokking is geen aparte vissoort, maar gewoon een uit de kluiten gewassen, koudgerookte haring. Een vette vis, met vet van de beste soort. Gezond dus. En vis op brood telt gewoon mee voor het advies van de Gezondheidsraad om ‘twee keer vis per week, waarvan 1x vette vis’ te eten. TIP Laat het schoonmaken maar over aan de visboer, dan krijg je geen stinkende vingers. Zelf doen? Fileer de vis dan van kop naar staart met een lang en dun mes, eventueel met wegwerphandschoenen aan. Verwijder met je mes de buikgraat, en in het midden het dunne rijtje graatjes.
Sandwich met spekbokking is een recept van Visrecepten