Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken. Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de schollen met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer ze tijdens het bakken maar één keer! Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus. Lekker met pasta. Tip: neem in plaats van scholfilets hele schollen en voeg enkele fijngesneden ansjovisfilets aan de saus toe.
Schol met tomaten-olijvensaus en courgette is een recept van Visrecepten