Scholfilet met limoen

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Snijd de wortels in plakjes en kook ze in een pan met weinig water en wat zout in 15 minuten gaar. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit. Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 eetlepel limoensap en de ½ eetlepel geraspte limoenschil erdoor. Leg de scholfilets erin en smoor ze afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar. Giet de worteltjes af en schenk de slagroom en 2-3 eetlepels kookvocht erbij. Pureer de worteltjes met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg zout en peper toe en warm de wortelpuree nog even zachtjes door. Schep de puree op vier borden en leg de scholfilets erop. Kook het smoorvocht op hoog vuur even in en schep het over de scholfilets. Strooi het bieslook erover. Lekker met risotto. Tip: vervang de limoen door citroen

Scholfilet met limoen is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept