Zoek
KAAS, TIJM EN OLIJVENBROOD
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 e droge gist
1 t suiker
250 ml lauw warm melk (afhangende van hoeveel vocht de bloem absorberen)
625 g tarwe bloem
1 t zout
1 e olijfolie
12 ontpitte zwarte olijven
300 g Gruyè
re kaas of belegen Goudse kaas
geraspt
verse tijm
extra virgin olijfolie voor afwe
Bereiding
1
Verhit oven voor op 180*C.
2
Meng gist, suiker en melk in een schaal.
3
Laat mengsels staan op een warme plaats voor vijf minuten tot er bubbels verschijnen boven-op..
4
Zeef zout en bloem samen en verdeel over werkblad en maak in't midden een kuil.
5
Gooi gistmengsel erin en werk de bloem erdoor vanuit het midden van bloem kuil met vingertoppen.
6
Kneed deeg voor zes tot tien minuten tot het elastisch is.
7
Laat deeg rijzen in afgesloten bak tot dubbel in grote.
8
Slaan deeg weer plat en maak het op als vloerbrood.
9
Plaats brood op ingevette bakplaat en druk olijven in bovenkant van brood. 1
0
Verdeel kaas vermengd met fijn gesneden tijm over brood. 1
1
Laat brood verder voor vijf en dertig minuten rijzen onder plastiek folie op een warme plaats. 1
2
Bak brood tot gaar en mooi van kleur.
KAAS, TIJM EN OLIJVENBROOD is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min
Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept