Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes. Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak. Wijntip: Alsace Gewürztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.
Sushi met zalm en komkommer is een recept van Visrecepten