Tarbotfilet met gele paprika en kappertjes

4
20 - 30 min -
-
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg de plakjes knoflook, kappertjes en oregano toe. Maal er royaal peper boven en voeg zout naar smaak toe. Schep het geheel even om en smoor de paprika afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en leg de tarbotfilets met de huidkant in de olie. Strooi er wat zout en peper over. Bak de filets 4-6 minuten tot het vel mooi knapperig is. Keer de filets voorzichtig en bak de andere kant in 2-4 minuten mooi bruin. Afhankelijk van de dikte van de filets hebben ze totaal 8-10 minuten nodig. Schep de gesmoorde paprika op warme borden en leg de tarbotfilets er met de huidkant naar boven op. Maal er wat peper boven en bestrooi de vis met wat fleur de sel. Serveer met geroosterde tomaatjes en rijst, couscous of pasta. Fleur de sel is zeezout dat op het strand aan de lucht gedroogd is. Het is wat grijzig van kleur en heeft een fijne kruimelige structuur. Mooi ter decoratie, maar het geeft ook een fijne smaak.

Tarbotfilet met gele paprika en kappertjes is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbotfilet Noirmoutier Met Witbier En Peterseliepuree
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Tarbot Culinair
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept